De stranden van Mauritius

Als je denkt aan witte stranden met felblauw water en wuivende palmbomen dan voldoen de stranden van Mauritius vaak aan dit droombeeld. Hier vind je de tropische stranden die aan ieders verwachting voldoen. Niet voor niets dat het vooral strandliefhebbers en honeymooners zijn die Mauritius hoog op hun verlanglijstje hebben staan als vakantiebestemming. Omdat het eiland zoveel kilometers aan mooie stranden telt is het vrijwel nergens echt druk. De relaxte sfeer blijft daardoor op veel stranden gewaarborgd.

Hieronder bieden we informatie over de bekende en wat minder bekende stranden van Mauritius.

Twee soorten stranden

Mauritius telt twee soorten stranden: openbare stranden en openbare stranden voor hotels. Je zult je afvragen wat het grote verschil is tussen die twee. Het belangrijkste verschil is dat de officiële ‘public beaches‘ vaak een eigen parkeerterrein en openbaar toegankelijke toegang hebben. Er is dus geen enkele twijfel mogelijk over het openbare karakter van deze stranden. Parkeren is overigens altijd gratis bij deze stranden en bij de meeste stranden is er ook een bushalte. Daarnaast weten de taxichauffeurs alle stranden goed te vinden omdat ze allemaal duidelijk eigen namen hebben. Mauritius telt tientallen stranden die uiteenlopen van kleine baaitjes tot aan kilometers lange stranden.

Een deel van de stranden ligt voor hotels. Vaak zijn dit grote luxe resorts waar je als niet-gast niet zomaar langs de bewaking komt als je via de straatkant naar binnen wilt gaan. Wat echter een publiek geheim is op Mauritius is dat alle stranden openbaar zijn. Een hotel mag dus wel strandstoelen en zo wegzetten op een strand, maar mag niet-gasten de toegang niet ontzeggen en heeft ook ook niet het recht om een hek, muur of andere afsluiting op het openbare strand aan te brengen om anderen te weren. Er is een uitzondering en dat zijn de stranden die eigenlijk geen strand waren. Er zijn op een paar plekken hotels die een kavel grond aan zee gekocht hebben en waar geen strand aanwezig was. Tot aan de zee is het compleet eigen terrein en als ze daar vervolgens een kunstmatig strand op aan leggen blijft dit privéterrein. Dit zijn dus echt uitzonderingen op de regel!

Hoe bereik je de openbare stranden die door de hotels van de openbare weg gescheiden worden? Heel simpel: via het dichtst bij gelegen openbare strand dat wel direct toegankelijk is. Vaak is het een kwestie van honderd meter (of iets verder) over het strand lopen waardoor je bij het deel komt dat bij een hotel ligt. Dan is de vraag: waarom wil je dat? Nou, dat is heel simpel: dit zijn over het algemeen de best onderhouden stukken strand en dit zijn vaak ook de stukken strand waar palmbomen te vinden zijn die het ideale plaatje van een tropisch droomstrand waar maken.

stranden van Mauritius

Voorzieningen

Het aantal voorzieningen op de openbare stranden is zeer beperkt. Douches of kleedkamers? Vergeet het maar. Openbare toiletten zie je overigens wel bij een redelijk aantal stranden. Ook zijn er op de parkeerplaatsen van verschillende stranden kraampjes waar je wat te eten of drinken kunt halen. Bij sommige stranden worden er soms zelfs complete marktjes gehouden tussen de bomen.
Strandwachten of eerstehulpposten bij de publieke stranden? Zeer zeldzaam volgens ons, maar misschien hebben we wat over het hoofd gezien. Ligbedjes met parasols huren voor een dag? Dat kan bijna nergens. Aan de meeste stranden staan voldoende bomen die beschutting bieden. Alleen als je echt op het zand wilt liggen zal dat in de meeste gevallen onbeschut zijn. De boodschap is eigenlijk dat je alles wat je nodig hebt op het strand zelf mee moet nemen.

Wat je overigens wel op heel veel parkeerplaatsen bij stranden ziet zijn ijskarretjes. Zij verkopen vooral softijs en hebben vrijwel allemaal hetzelfde irritante deuntje de hele tijd aan staan om klanten te lokken. Vaak kun je bij deze autootjes ook flesjes koel water kopen.

Voor de stranden die direct bij je hotel, guesthouse of appartement liggen gelden natuurlijk andere regels. Daar kun je als gast gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten van de accommodatie. Daar horen ligbedjes op het strand natuurlijk ook bij.

Beach Bars

Waar je op Mauritius eigenlijk tevergeefs naar zult zoeken is naar gezellige strandbars op of direct aan het strand. Vrijwel de enige bars en restaurants die je aan het strand aantreft zijn die bij hotelresorts horen. Als niet-gast ben je er meestal niet welkom, in ieder geval niet als het een all-inclusive resorts is. Dit stukje strandbeleving is misschien wel het enige wat wij persoonlijk missen op Mauritius, aan de andere kant geeft het ook wel weer een bepaalde rust. Het is wel handig als je dit vooraf weet als je je aan het oriënteren bent om een vakantie naar Mauritius te boeken. Op verschillende stranden zul je muziek en gezelligheid genoeg ervaren. Locals hebben nogal de neiging om met zijn allen lekker muziek te maken en te zingen op het strand.

Informatie per strand

We hebben een groot aantal van de stranden op Mauritius bezocht. Hieronder hebben we de meeste stranden van het eiland beschreven en er foto’s bij geplaatst. Erg handig als je wilt kijken aan welke kant van het eiland je je accommodatie wilt boeken of waar dat je kunt surfen of andere watersporten kunt doen.

Blue Bay
Een van de betere stranden aan de oostkust van Mauritius is Blue Bay. De ligging aan een baai zorgt ervoor dat de stroming en golfslag hier een stuk minder is dan aan het strand dat direct om de hoek ligt: Pointe d’Esney Beach. Blue Bay is één van de drukste stranden van het eiland. Dat komt omdat het hoofdstrand publiek toegankelijk is met volop parkeergelegenheid en omdat de baai vooral bekend staat als een zeer goede plek om te snorkelen. In de baai vind je het Blue Bay Marina Park. Dit is het leefgebied van verschillende vissen en andere onderwaterdieren. De koraalbedden zorgen voor een ongeëvenaarde snorkelervaring op Mauritius. Er zijn drie manieren om de onderwaterwereld te ontdekken: snorkelend vanaf het strand, snorkelend vanaf een boot of kijkend door de glazen bodem van een zogenaamde ‘glass bottom boat’. Optie twee heeft onze voorkeur, omdat je zo de beste plekken te zien krijgt en dus ook de meest bijzondere vissen.

Het strand van Blue Bay is op feestdagen en in de weekeinden vaak erg druk met locals die hier gezamenlijk eten, drinken, zingen en lachen. Op het moment dat je langs de noordkant van de baai loopt dan kom je aan de oostkant uit waar de Indische Oceaan oneindig groot is. Hier staat duidelijk meer wind en is er ook sprake van meer golfslag. Hier loopt een vrij lang maar smal zandstrand gemengd met wat rotsen. Het strand loopt naast privéwoningen en een paar kleinschalige vakantie-accommodaties. Hier komen amper andere mensen, zodat het hier vaak heerlijk rustig is. Hier zie je geregeld kitesurfers op het water.

Blue Bay

Pointe d’Esney
Iets ten noorden van Blue Bay ligt één van de best bewaarde geheimen van Mauritius: Pointe d’Esney. Dit lange zandstrand ligt uit het zicht vanwege de bebouwing die tussen de weg en het strand staat. Dit zijn vrijwel allemaal woningen, aangevuld met een enkele kleinschalige accommodatie. Het witte zandstrand met fraaie blauwe zee is een publiek strand zonder een eigen parkeerplaats. Er zijn slechts twee publieke toegangen tot dit droomstrand. Dit zijn gangetjes van amper meer dan anderhalve meter breed, waar geen parkeerplaats bij te vinden is. Wel kun je de auto op straat parkeren als je dat wilt, maar ook daarvoor is er niet zoveel plek. Sterker nog, sommige bewoners doen hun best om door middel van planten, stenen en als plantenbak opgevulde banden te voorkomen dat er auto’s voor hun huis geparkeerd worden.

Maar zoals in de intro al geschreven…. als je de auto geparkeerd hebt (of je af hebt laten zetten door een taxi) dan is dit een echt pareltje. De noordkant van het strand is het mooiste vanwege het uitzicht op de verderop gelegen bergen. Er zijn verder geen voorzieningen, dus neem je eigen drinken, strandlaken en eventuele snacks mee. Als je met de taxi gekomen dan is het misschien handig om ook alvast de terugrit vast te leggen. Anders is het hopen op een lege beschikbare taxi die passeert op het moment dat je weg wilt.

Pointe d'Esney

Gris Gris
Volgens velen is Gris Gris het mooiste strand aan de zuidkust van Mauritius. Dat komt waarschijnlijk mede door de vrij dramatische ligging: het strand ligt pakweg twintig meter lager dan de directe omgeving. Je moet daarom eerst een zeventigtal treden naar beneden lopen voordat je op het strand bent. Toen wij Gris Gris bezochten was het grijs, aan de koele kant en er stond een stevige wind. Dat geeft deze plek iets dramatisch, zeker als je van bovenaf kijkt. Op dagen dat het weer wel goed is heb je een prachtig strand waar het zelden echt druk is. Door de vrijwel altijd sterke stroming is het geen echt familiestrand en de locals gaan vooral met hele families naar het strand. Vandaar dat je dit prachtstrand zelden met al teveel mensen hoeft te delen.

Gris Gris

Albion Beach
Bij het dorpje Albion ligt Albion Beach. Dit is een ongeveer 700 meter lang zandstrand met iets grover zand dan op een aantal andere stranden aan de westkust van Mauritius. Langs het strand vind je loofbomen en naaldbomen die veel beschutting bieden. Heerlijk voor warme zonnige dagen waarbij je graag wat schaduw opzoekt. Albion Beach wordt vooral door locals bezocht. Zij komen met tenten en soms complete huishoudens naar het strand hier. In het water liggen vrij veel boten. Veel hiervan zijn houten vissersbootjes. Albion Beach is vooral ideaal voor wie van rust houdt. Wat betreft voorzieningen houdt het bij een openbaar toilet ver op.

Albion Beach

Tamarin Beach
In het westen van Mauritius ligt het dorpje Tamarin. Het strand is vernoemd naar het dorp. Als je met de huurauto vanuit noordelijke richting komt neem dan niet de afslag waar #tamarine staat. Deze weg loopt door en leidt alleen maar naar afgesloten resorts. Het strand van Tamarin is een zandstrand met iets donkerder zand, met de nadruk op ‘iets’. Bij stralend weer heb je nog steeds je zonnebril nodig, hoor! Net als het iets noordelijker gelegen Albion Beach is Tamarin Beach ook vooral een strand waar locals komen. Zij vertoeven hier vaak met complete vakanties. In het weekeind gaat dat vaak gepaard met veel eten, lekkere drankjes en muziek. Aan de noordkant doorkruist een rivier het strand. Bij hoogwater loop je niet zomaar van het ene naar het andere stuk. Bij laagwater kun je het redden door tot je kruis door het water te lopen.
Tijdens de winter op Mauritius is dit strand vrij populair onder surfers. In die periode vertrekken ook bootjes met toeristen vanaf dit strand om op zoek te gaan naar walvissen die dan hier op zee gespot kunnen worden.

Tamarin Beach

Poudre d’Or
Het strand van Poudre d’Or voldoet niet aan het ideaalbeeld dat mensen hebben bij een tropisch strand. Hier geen palmbomen of wit zand. Nee, het strand van Poudre d’Or bestaat uit gras, wat loofbomen en naaldbomen en de zee bereik je via grote zwarte rotsen. Daarnaast zijn er een tweetal overdekte zithoekjes gecreëerd waar je, net als elders op dit kleine strand, vooral lokale bevolking aan zult treffen. Op het strand staat verder een monument ter ere van Paul en Virginie. Dit zijn de hoofdfiguren uit een roman geschreven in de achttiende eeuw door Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Mauritius (toen nog Île de France geheten) en wordt als de Franse versie van het liefdesverhaal van Romeo en Julia gezien.

Poudre d'Or

Roches Noires
In het noordwesten, enkele kilometers onder Poudre d’Or, ligt een klein baaitje waar het publieke strand van Roches Noires aan te vinden is. Ook dit strand is vooral erg populair onder de lokale bevolking. Dat merk je in het weekeinde helaas ook aan geofferde bloemen, bananen, kokosnoten en andere objecten die in de zee teruggegeven worden aan de natuur. Jammer van een mooi zandstrandje naar onze mening, maar voor de hindoes (die in de meerderheid zijn op Mauritius) is dit onderdeel van hun religie.
Het vrij kleine strand van Roches Noires is goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Je aandacht wordt al snel getrokken door de blauwe zee. Hoewel de oostkust van Mauritius over het algemeen wat ruwer is, is er hier meestal sprake van rustig kabbelend water.

Poste La Fayette
Het strand van Poste La Fayette ligt in het noordwesten van Mauritius. Het zandstrand ligt aan een baai met helderblauw water. De vrijwel altijd aanwezige wind maakt van Poste La Fayette een prima spot om te kitesurfen. Grote kans dat als je hier komt er kitesurfers actief zijn. Bij het strand staan vooral veel naaldbomen waar tijdens de weekeindes en op feestdagen vooral locals vertoeven. Toen wij hier op een zaterdag waren werd er een markt tussen de bomen georganiseerd en zag je ook vrij veel locals offers aan de zee brengen. Lopend langs het strand is het dan de geur van wierook die de ziltige geur van zee verdrijft. Van alle stranden op Mauritius is dit er eentje met een vrij grote verscheidenheid aan blauwtinten in de zee. Mooi voor je vakantiefoto’s.

Poste La Fayette

Bras d’Eau
Een bijzonder strand op Mauritius is Bras d’Eau. Dit strand ligt bij het Bras d’Eau National Park, wat één van de drie nationale parken op het eiland is. Ook hier weer vrij veel naaldbomen, maar ook enkele aangeplante palmbomen. Opvallend zijn de bomen die in het water staan. Ze geven dit strand een aparte sfeer die je eigenlijk elders op het eiland niet aantreft. Het water is hier groenblauw van kleur en biedt een fraai contrast met het witte zand van het strand. Op Bras d’Eau zie je vooral lokale inwoners van Mauritius en vrij weinig toeristen. Jammer, want het strand is zeker de moeite waard.

Bras d'Eau

Belle Mare Plage
Een topstrand aan de oostkust van Mauritius is Belle Mare. Dit langgerekte zandstrand is erg populair onder de Mauritianen, wat een duidelijk nadeel met zich meebrengt: in het weekeinde en tijdens officiële feestdagen is het hier druk tot zeer druk. Het strand zelf is groot genoeg om toch nog een relaxed plekje te vinden, maar het verkeer is wel een ramp. Rijden naar Belle Mare is op dat soort momenten bijna hetzelfde als in Nederland op een zomerse dag richting Scheveningen of Zandvoort rijden. De vele parkeerplaatsen raken tegen de middag vaak vol en de politie stelt eenrichtingsverkeer in rondom Belle Mare waardoor je heen of terug vrijwel zeker om moet rijden.
Naast het goed beschutte strand en de blauwe zee is er weinig te beleven op het strand. Voorzieningen zijn er eigenlijk niet met uitzondering van een Hindoestaanse gebedsplaats op het strand.

Belle Mare Plage

P.G. Union Ribet Beach
Het strand dat vaak onterecht als Anse La Raie Beach aangeduid wordt is het aan de noordkust van Mauritius gelegen P.G. Union Ribet Beach. Dit openbare strand is een iets donkerder zandstrand met wat zwarte rotsen die zowel op het strand als in het water te vinden zijn. Het strand ligt enkele kilometers ten oosten van Cap Malheureux, maar heeft een duidelijk ander karakter. Het strand ligt wat minder beschut waardoor het een ideale plek is voor windsurfers en kitesurfers om hun kunsten te vertonen. Het publiek bestaat vooral uit lokale bevolking en mensen die speciaal voor de watersport naar dit strand komen. Parkeerplek is er voldoende aanwezig en voorzieningen zijn er eigenlijk niet. Neem dus vooral je eigen eten en drinken mee als je hier naartoe komt. Het echte Anse La Raie strand is een onbeduidend klein rotsenstrand dat iets meer oostelijk ligt. Voor toeristen is dat strand eigenlijk niet de moeite waard, terwijl P.G. Union Ribet Beach dat volgens ons wel is.

P.G. Union Ribet Beach

Grand-Baie
Grand-Baie is een stadje van ruim tienduizend inwoners dat rond een grote baai ligt. Dit verklaart natuurlijk direct de naam van deze plek in het noorden van Mauritius. Grand-Baie telt een paar kleinere stranden zoals La Cuvette Beach, het erg smalle Grand Baie Beach aan de zuidkant van de baai en het Grand-Baie Public Beach dat aan de oostkant van de baai ligt. Als je dit publieke strand bezoekt dan denk je in eerste instantie ‘is dit alles?’. Het stukje strand dat direct tegenover Hindoetempel Shiv Kalyan Vath Mandir ligt ziet er alles behalve veelbelovend uit. Hier is ook geen sprake van een zandstrand, maar van een wandelpad langs een keienstrand. Loop je echter in westelijke richting (laat je niet misleiden: dat is rechtsaf in dit geval) door dan kom je bij het strand terecht dat voor het Mauricia Beachcomber Resort & Spa ligt. Dit is een fraai strand met rustig kabbelend water en een mooi uitzicht op de baai. De ligbedjes zijn helaas alleen voor de gasten van het hotel, maar niemand zal je tegenhouden om hier je eigen strandlaken weg te leggen.

Bain Boeuf
Op het moment dat we ons op internet aan het oriënteren waren naar welke stranden we op Mauritius zouden gaan bezoeken, hadden we bij Bain Boeuf Beach niet meteen zoiets van ‘daar moeten we naartoe’. Het wordt vooral omschreven als een strand dat je passeert op weg naar andere stranden, een strand dat amper een strand mag heten en een plek waar je vooral eenzaamheid zult ervaren. Toen wij op Bain Boeuf aankwamen waren we eigenlijk een beetje aangenaam verrast omdat onze verwachtingen niet zo hoog waren.
Het strand zelf is niet zo groot en zeker als het vloed is dan blijft er maar niet zoveel strand. Omdat het er vrijwel altijd rustig is heb je wel volop de ruimte op dit strand. Voordeel is dat je palmbomen hebt (die zie je niet op ieder openbaar strand) en dat je een soort van terrassen hebt waar je in de schaduw kunt genieten van een prachtig uitzicht. Van alle stranden aan de noordkant is dit dankzij het uitzicht en de rust misschien wel ons favoriete strand. Voorzieningen zijn er eigenlijk niet, dus neem strandlakens en je eigen ‘catering’ in de vorm van drankjes en hapjes mee.

Bain Boeuf

Cap Malheureux
Dankzij de kleurrijke Notre Dame Auxiliatrice is het strand van Cap Malheureux een populair plek voor toeristen. Het cremekleurige kerkje met het rode dak is een ware magneet die bezoekers aantrekt en volop foto’s laat maken. Vooral als de zon schijnt ontstaat er een fraai palet aan kleuren omdat de erachter gelegen zee dan ook fel blauw opkleurt.
De naam Cap Malheureux is er eentje die door de Fransen gegeven is. Het betekent zoals als ‘Kaap Ongeluk’ en verwijst naar de vele schepen die op de omringende rotsen gestrand zijn. Voor de Fransen is de plek ook onfortuinlijk gebleken. In het jaar 1810 werden de Fransen hier definitief door het Britse leger verslagen waarna de Britten de macht op Mauritius voor ruim anderhalve eeuw overnamen. Het strand zelf is vrij klein. Er liggen redelijk wat bootje in de beschutte baai. Parkeerplek is er eigenlijk amper. Je zult op straat aan de kant van de weg moeten parkeren. De meeste bezoekers komen alleen maar naar Cap Malheureux om foto’s te maken. Slechts een deel blijft hier voor een paar uur om van het strand te genieten.

Cap Malheureux

Trou aux Biches
Het vrij levendige en fraaie strand van Trou aux Biches wordt tot de mooiste stranden aan de westkust van Mauritius gerekend. En dat is terecht! Een ongeveer twee kilometer lang strand met fijn wit zand en een rustige helderblauwe zee liggen op je te wachten, net als de aanbieders van allerlei soorten watersport. Kristalhelder water en wuivende palmen zorgen ervoor dat je hier jaloersmakende foto’s kunt maken die je via social media met je vrienden en familie kunt delen. Als je vanuit het zuiden aan komt rijden dan kun je het beste doorrijden naar de grotere parking aan de noordkant van het dorpje. Dit is de betere plek om het strand te bezoeken. Voorzieningen zijn er op het strand zelf amper. Op de parkeerplaats staat meestal wel een ijskarretje waar je ook gekoelde dranken kunt kopen.

Trou aux Biches

Mont Choisy
Het strand van Mont Choisy is de rustigere variant van Trou aux Biches. Je hebt hier een twee kilometer lang zandstrand ter beschikking met hetzelfde zand, dezelfde zee en dezelfde begroeiing als op het populairdere strand van Trou aux Biches. Waar zit dan het grote verschil in? Dat zit hem in het feit dat er bij Mont Choisy minder accommodaties te vinden zijn. Het is daarom allemaal wat minder levendig. Wil je een heerlijke stranddag aan een rustig en mooi tropisch zandstrand? Dan moet je in het noordwesten van Mauritius dus eigenlijk op Mont Choisy Beach zijn!

Mont Choisy

Le Morne
Het schiereiland Le Morne, waarop je de berg Le Morne Brabant duidelijk ziet liggen, is omringd door stranden. Het lange zandstrand aan de westkant van Le Morne wordt vooral geclaimd door grote en luxe hotelresorts. Zij zijn echter geen eigenaar van het strand en dat betekent dat je hier halverwege de westkust van het schiereiland een grote publieke parkeerplaats vindt met toegang tot het strand. Hier ligt het rustige strand waar je komt om te chillen, te zwemmen, te zonnen en lekker te wandelen over de vele kilometers aan strand die je ter beschikking liggen.

Le Morne

Een tweede toegang tot het strand ligt in de zuidwestelijke punt van Le Morne. Hier is een duidelijk ander publiek getuige de auto’s met surfplanken die je hier aantreft op de parking. Het publieke strand dat hier ligt wordt ook wel Le Morne Kitesurf Spot genoemd. Dit is natuurlijk omdat de omstandigheden om te kitesurfen hier vaak ideaal zijn. Opvallend is dat dit één van de weinige stranden is die in de lokale winter drukker is dan tijdens de lokale zomer.

Als je in oostelijke richting wandelt dan kom je bij de twee hotels van RIU uit: RIU Creole en RIU Le Morne. Vanuit hun strandstoel kunnen de gasten de hele dag genieten van de felgekleurde zeilen van de kitesurfers. Wat je hier wel merkt is dat op het strand vaak continu een wind staat die niet iedereen kan waarderen. Vandaar dat veel gasten van deze twee hotels de heerlijke luwte rond het zwembad opzoeken.

Le Morne aan de zuidkant

Te voet of met de auto kun je achter de hotels langs nog een stukje richting de berg Le Morne Brabant gaan. Dit is waar je via een ongeasfalteerde weg richting de entree gaat om de wandeling naar de top van de berg te maken. Voordat je daar aankomt heb je nog een parkeerplaats aan de rechterzijde voor wat eigenlijk de beste surfspot van het eiland is. Je hebt hier een grote baai met een prachtige omgeving en uitstekende omstandigheden om te kitesurfen. Hier kom jen eigenlijk niet meer om te zwemmen of om te zonnebaden. Nee, hier staat alles in het teken van surfen. Wie zelf niet surft die geniet vanaf de kant van alle activiteit op het water.

Flic en Flac
Op het gebied van mooie stranden werpt het kilometers lange strand van Flic en Fac hoge ogen. Al jarenlang wordt Flic en Flac Beach in veel overzichten genoemd als één van de topstranden van Mauritius. Zelfs de inmiddels volop aanwezige hotels en andere gebouwen hebben het paradijselijke plaatje van dit tropische strand niet kunnen verstoren. Flic en Flac was het eerste strand dat we ooit in 2003 op Mauritius bezochten en jaren later heeft dit strand nog steeds dezelfde aantrekkingskracht op ons als vroeger. Ons favoriete stuk van het strand is het deel dat ter hoogte van het Hilton hotel ligt. Je komt hier via de publieke entree tot het strand dat ten noorden van het hotel ligt.

Flic en Flac

Pointe aux Piments
Op het moment dat je op de parkeerplaats en dus ook de officiële toegang tot het strand van Grande Pointe aux Piments aankomt dan word je niet direct enthousiast. Het strand ziet er hier wat rommelig uit en lijkt meer op een grasveldje dan op een zandstrand. Rijd echter niet door maar parkeer gewoon je auto zoals je van plan was. Loop het strand op en kijk dan naar links of naar rechts. Aan die kanten ziet het strand er ineens heel anders uit. Dit zijn de stranden zoals ze in de reisbrochures en op hotelsites staan. De stranden zien er daar veel beter verzorgd uit omdat ze voor grote hotelresorts liggen: het Beachcomber Le Victoria en Le Meridien Ile Maurice. Hoewel de strandbedden en parasols op het strand wel exclusief voor de gasten van deze hotels zijn, is het strand hier openbaar. Je kunt dus van hetzelfde prachtige strand genieten als de gasten die hier soms wel honderden euro’s per nacht betalen om van het uitzicht op dit strand te genieten. Het strand van Pointe aux Piments ligt aan de rustige westkust. Dat betekent dat het over het algemeen prima is hier voor gezinnen met kinderen en dat de wind niet of amper zorgt voor opwaaiend zand.

Pointe aux Piments