All inclusive op Mauritius

De tropische vakantiebestemming Mauritius staat hoog in de verlanglijstjes zodra men op zoek gaat naar de perfecte huwelijksreis of een relaxte strandvakantie. De paradijselijke stranden van Mauritius zijn oogverblindend en weten te voldoen aan ieders fantasie over droomstranden. Niet voor niets dat stellen en andere reisgezelschappen van over heel de wereld in het vliegtuig stappen om naar Mauritius te vliegen. Binnen de toeristische statistieken van Mauritius vallen de Nederlandse toeristen amper op. Op jaarbasis zijn ongeveer tienduizend van de in totaal ruim één miljoen internationale bezoekers afkomstig uit Nederland.

Groot deel Mauritius vakanties is all inclusive

Opmerkelijk is dat ruim driekwart van alle door Nederlanders geboekte vakanties naar Mauritius een all inclusive vakantie is. Dat is in verhouding tot andere vakantiebestemmingen een groot aandeel. Als je je verdiept in het soort vakanties dat men op Mauritius viert en hoe men die vakanties invult, dan is het ineens niet meer zo verwonderlijk dat er voor Mauritius in veel gevallen voor all inclusive vakanties gekozen wordt. Het relaxed genieten van het strand, de accommodatie en elkaars gezelschap zijn de belangrijkste redenen om voor Mauritius als vakantiebestemming te kiezen.

Mauritius all inclusive

Op Mauritius heeft all inclusive nut

Als je toch van plan bent om een redelijk deel van je vakantie in en rond je hotel te verblijven, dan is het verstandig om je te verdiepen in de all inclusive vakanties die je op Mauritius kunt boeken. In eerste instantie zou je kunnen denken dat de all inclusive pakketreizen naar Mauritius aan de dure kant zijn. Ga je de totale reissom ontleden, dan is de meerprijs voor het all inclusive pakket ineens een stuk schappelijker. Vergeet immers niet dat de vliegen naar Mauritius geen koopje is en dat je het eiland waarschijnlijk in een hotel verblijft dat qua kwaliteit en service ver uitsteekt boven wat je in Europese all inclusive resorts mag verwachten.

En kijk eens wat je per dag voor het all inclusive-deel van je vakantie betaalt en vergelijk dat met wanneer je alles los zou betalen. Een goed ontbijt, een heerlijke lunch aan het zwembad en een uitgebreid diner vertegenwoordigt in een viersterrenhotel al een waarde van ongeveer tachtig tot honderd euro per persoon. Dan is de drank nog niet meegerekend.

In de praktijk wordt op Mauritius ongeveer negentig procent van alle maaltijden, snacks en drankjes genuttigd in de accommodatie waar men verblijft. Als je dat vooraf al weet, waarom zou je dan de gok nemen, ter plaatse kijken wat het kost en uiteindelijk honderden euro’s duurder uit zijn voor je vakantie op Mauritius?

Buiten de resorts

Op Mauritius zul je tevergeefs op zoek gaan naar leuke badplaatsen waar je over de boulevard wandelt en een ruime keuze hebt aan sfeervolle aan het water gelegen restaurants. Nee, op Mauritius zijn de resorts en de bijbehorende stranden de plekken waar je vooral zult zijn. Je kunt wel leuke excursies maken op Mauritius. In de praktijk doen redelijk wat toeristen dat, maar het merendeel van de tijd op Mauritius spendeert men in en rond het resort dat men geboekt heeft.

Beste reistijd voor een all inclusive vakantie op Mauritius

Mauritius is een bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt vliegen voor een strandvakantie. De beste reisperiode om dat te doen is tijdens onze zomer en najaar, als de temperaturen aangenaam zijn en de kans op regen kleiner is. Helaas is dit ook de duurdere periode om naar Mauritius te reizen. Vind je een verfrissende bui aan het einde van de dag niet zo erg en wil je niet te veel betalen voor je all inclusive vakantie naar Mauritius? Probeer dan om in april of mei te gaan, maar vermijd wel de meivakantie. Dan liggen de prijzen voor vakanties naar Mauritius hoger dan tijdens de omliggende weken.

Wat mag je verwachten een all inclusive vakantie op Mauritius?

Dit mag je tenminste verwachten van een all inclusive vakantie op Mauritius:
– Drie maaltijden per dag, vaak in buffetvorm.
– Drankjes bij de maaltijd.
– Drankjes overdag en ’s avonds.
– Snacks overdag.
– Gratis gebruik van strandbedjes en ligstoelen.
– Gratis internet via Wi-Fi.

Vaak is dit ook inbegrepen:
– Entertainment overdag.
– Entertainment in de avond.
– Speciale activiteiten voor kinderen.
– Gebruik van sportfaciliteiten (indien aanwezig).

Bij de uitgebreidere en/of luxere all inclusives zit mogelijk:
– 24 uur per dag drankjes en snacks.
– Gratis gebruik van minibar op de kamer
– Gratis gebruik van spa en sauna (behandelingen uitgezonderd)
– Deelname aan excursies.
– Eten in a la carte restaurants.
– Premium dranken en cocktails.

Gemak

Er kleven voor- en nadelen aan all inclusive vakanties. Een van de grootste voordelen van all inclusive vakanties is het gemak dat je hebt. Geen gedoe met afrekenen, niet na hoeven denken waar je moet gaan eten en je geen zorgen hoeven maken over de kosten. Bij een all inclusive hotel is alles wat je nodig hebt binnen handbereik. De restaurants, bars, zwembaden, ligbedden, en sportfaciliteiten bevinden zich allemaal binnen het resort.

Bij de familiehotels wordt er meestal voldoende georganiseerd om de gasten te vermaken. Er zijn op Mauritius echter meer all inclusive hotels die een wat meer ingetogen karakter hebben, waarbij men er van uitgaat dat de gemiddelde gast niet zit te wachten op een hoop drukte om zich heen.

Mauritius all inclusive resort